Så går turen snart til Kina

Endelig Wifi

Hej folkens, forbered jer på et meget langt (og forsinket) indlæg.

Så har vi (Lennart og jeg) endelig fået bikset noget WiFi op. Det var en spændende fornøjelse at vente 2,5 time på vores kinesiske ven som samtidig spillede på sin telefon. Han havde faktisk så travlt med at spille at han helt glemte de 100 kinesiske yuan vi skulle betale for 2 måneders wifi (100 RMB svarer til 100 DKK). Vi viste os dog fra vores meget danske side og gik tilbage og spurgte hvorfor vi havde fået en kvittering på 100 RMB uden at betale noget.

Da vi ankom lørdag formiddag kinesisk tid tog det os 20 minutter at komme igennem paskontrol SAMT at få udleveret vores bagage fra bagagebåndene. DET har kineserne virkelig styr på. På vejen fra ankomsthallen til taxa-holdepladsen blev vi under den blot 5 minutter lange gåtur først mødt af en dame der ville tilbyde os “credit card taxa” til billige penge. Der var heldigvis en sød britisk forretningsmand som prikkede os på skulderen med ordene “just keep walking”. Det var nemlig den første af mange kinesiske svindlere som forsøgte at udnytte os.

Ved taxaholdepladsen var der ansat folk til at skaffe os en taxa hvilket tog mindre end 5 sekunder. Taxa-chaufføren talte dog ikke engelsk på nogen måde. Jeg havde heldigvis printet den kinesiske adresse ud, forhørt mig hos Donghua University hvor meget det ville koste, og var derfor meget godt forberedt. Da chaufføren læste adressen så han også muligheden for at tjene en ekstra skilling. Han tog sin lommeregner ind og skrev hurtigt 320 ind. Jeg slettede hurtigt dette tal og skrev 180 for at få en forhandling i gang. Han grinte imidlertid af mit foreslag, men jeg stod fast ved at 320 var for lavt og endte på 200 for en køretur på 55 minutter i en taxa med 60-70% fartoverskridelse konstant.

Da vi ankom til Donghua University var der imidlertid heller ikke styr på noget, og vi måtte derfor vente i 2 timer blot for at kunne få vores værelse, hvor airconditionen ikke virkede. Det var imidlertid noget de først kunne fikse søndag, og vi overnattede derfor med over 30 graders varme på værelset.

Lørdag tog vi dog den meget nemme og billige metro i Shanghai til Peoples Square som ligger meget centralt. Herfra gik vi turen til the Bund, og vi vendte derefter retur til Donghua grundet det kraftige stormvejr som ses i baggrunden.

Shanghais finansielle centrum i tordenvejr. Billede taget fra den berømte strækning "The Bund".

Shanghais finansielle centrum i tordenvejr. Billede taget fra den berømte strækning “The Bund”.

 

Efter en meget hård nat til søndag uden aircondition gik turen igen mod centrum, denne gang dog med et stop på West Nanjing Road, som vi så fulgte helt til East Nanjing Road og videre til the Bund. På vejen var der adskillige vestligt inspirerede brands såsom Adidas, Nike, Apple og adskillige tøjmærker af vestlig karakter. Deres tøj er dog ikke særligt vestligt, og har en pasform som vi begge måtte erkende ikke passer os særligt godt (de er utroligt smalle om skuldrene). Vestlige brands kendetegner gaden sammen med de adskillige folk der reklamerer med “fake watches, bags, polos” osv. men som alle dog sætter en urimelig høj pris i forhold til hvad det egentligt er værd. Den indre jyde kommer i disse situationer op i mig, og jeg har fået budt en vare fra 250 RMB til 75 RMB, men da hun ikke ville ned i de 60 RMB jeg kun  ville betale, gik jeg derfra igen tomhændet.

 

Meget stor Apple butik på Nanjing Road.

Meget stor Apple butik på Nanjing Road.

 

At gå ind i en Adidas butik er som at træde ind i et museum

At gå ind i en Adidas butik er som at træde ind i et museum. De havde dog kun sko op til 46, som jo kun 2 2/3 størrelser for småt.

Anekdoterne fra mandag og tirsdag denne uge bliver fordelt over de næste par dage. Jeg bestræber mig på at opdatere en gang dagligt med de spændende ting jeg foretager mig.

 

Hilsen Morten aka 安莫腾

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Så går turen snart til Kina