Yuyan Garden + The Bund om aftenen

Lille rundvisning på værelset

#Hejbloggen

Efter et par dage med tømmermænd er jeg igen klar til en lille opdatering.

I fredags var jeg taget til området omkring Jin’an temple for en lille øl eller to og stødte på en kinesisk mand der sang kinesisk kærlighedsmusik på gaden foran metrostationen:

Kinesisk gademusik

Lørdag formiddag og eftermiddag blev brugt på kulturelt besøg på Shanghai Art Museum som er beliggende i en meget imponerende bygning. Selve skiltene ved samtlige kunstværker var imidlertid kun på kinesisk, så på den front fik jeg ikke meget ud af det. Der gemte sig dog nogle meget imponerende værker på museet, men fotografering var ikke tilladt, så det lykkedes mig kun at tage enkelte billeder:

Museets imponerende yderside

Museets imponerende yderside

Håndklippet kinesisk papirkunst

Håndklippet kinesisk papirkunst

Tekst til klaver

Tekst til klaver

Voldsomt dyrt klaver

Voldsomt dyrt klaver

 

I lørdags fik jeg for første gang oplevet de kinesiske natklubber i Shanghai, og hvilken oplevelse. Gratis entre, fri (fake) alkohol, ansatte der holder døren for én når man skal på toilet og den vildeste musik gjorde alt sammen at både hovedet og kroppen var hårdt ramt dagen derpå. Taxaturen hjem endte med at koste 40 kroner for en tur på cirka 10 km midt om natten. Efter at have plejet tømmermænd med en kinesisk pizza til 129 kr (mere end 10 gange prisen for et almindeligt kinesisk måltid) der tilmed ikke smagte specielt meget af pizza, var jeg igen klar til en bytur mandag.

Mandag formiddag foregik som sædvanligvis med undervisning i kinesisk som stadig er utroligt svært. Efter undervisningen og et lille middagsmåltid gik jeg mod den kinesiske bank ICBC og fik oprettet et kinesisk debitcard. Kina’s svar på MobilePay hedder hhv. Alipay og WeChat Pay, og fungerer ved at ekspedienten i butikken scanner en QR kode fra din mobiltelefon og du betaler herefter med det kort du har tilknyttet din Alipay eller Wechat konto. Begge tjenester kræver dog et kinesisk kort, og derfor fik jeg oprettet sådan et.

Om aftenen tog jeg med en halvstor gruppe slovenere fra vores universitet og igen var der alkohol i stride strømme og god musik. Uheldigvis skulle jeg dog møde til kinesisk undervisning dagen efter klokken 9, og var derfor hjemme klokken 4:30, men det overlevede jeg heldigvis 😉

 


Værelset:

Sådan ser det kinesiske kort ud.

Sådan ser det kinesiske kort ud.

Det bedste på hele værelset. Den dejlige aircondition der holder de 31 grader om natten langt væk.

Det bedste på hele værelset. Den dejlige aircondition der holder de 31 grader om natten langt væk.

Bruseren er placeret dejligt højt stik imod min forventning.

Bruseren er placeret dejligt højt stik imod min forventning.

Udsigten fra 8. sal

Udsigten fra 8. sal

Toilettet er ikke blot et hul i jorden.

Toilettet er ikke blot et hul i jorden.

Mit lille dejlige skrivebord

Mit lille dejlige skrivebord

 

 

Knus Morten

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Yuyan Garden + The Bund om aftenen