Endelig Wifi

Første dag med “你好” og Jing’an temple.

#HejBloggen

Mandag morgen startede med meget stress da vi både skulle registreres i Donghuas systemer, have testet hvilket niveau vi skulle på, og så virkede vores midlertidige kort fra lørdag ikke længere. De kinesiske receptionister som ikke taler engelsk råbte “GO OFFFICE” “GO OFFICE” da vores kort meldte fejl på vej ud. Gudskelov havde vi begge husket pas og personalet på det internationale kontor kunne derfor snildt finde os i systemet og få os registreret på det rigtige hold samt lave et ID-kort med billede på. Det tog under 1 time, så efter tidligere oplevelser med kinesernes hastighed var det meget hurtigt.  Vi indfandt os derefter i hver vores klasse efter eget ønske og en kinesisk lærer begyndte at plapre på kinesisk og ret dårligt engelsk blandet sammen. Som det allerførste skulle vi lære hvordan man udtaler ordlyde såsom “pa”, “pe” , “pi” , “po” , “pu” , “pü”  på kinesisk og derefter gik vi i gang med at lære at sige Hej, fortælle sit navn, fortælle hvilket land man er fra og hvordan man siger “rart at møde dig”. Kinesisk er meget anderledes end dansk da man ikke bruger et udsagnsord før et tillægsord. Ni hao eller 你好 betyder derfor flat oversat “dig god”. Det er meget svært at vende sig til som dansker imens der samtidig skal terpes de kinesiske tegn som også adskiller sig meget fra de danske.

Efter undervisning og efter at have overværet en workshop om kulturelle steder i Shanghai drog vi mod metroen for at se et symbol på den rigdom som igennem mange år har kendetegnet den øvre kinesiske klasse samt deres religiøsitet. Jing’an temple som ses herunder. Billederne siger mere end 1000 ord.

I hører nærmere inden længe.

Knus Morten aka 安莫腾

Det guldbelagte tag på Jing'An Temple

Det guldbelagte tag på Jing’An Temple

Pladsen i midten af templet

Pladsen i midten af templet

Den klassiske statue af Buddha

Den klassiske statue af Buddha

Et buddhistisk maleri som igen var udhugget.

Et buddhistisk maleri som igen var udhugget.

Håndhugget i træværket. Disse var der rigtigt mange af.

Håndhugget i træværket. Disse var der rigtigt mange af.

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Endelig Wifi